Deseti Đurđevdanski karneval u Kragujevcu

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ 6. maja organizuje deseti „Đurđevdanski dečji karneval“. Najbrojnija povorka do sada, biće formirana i krenuće od Gornjeg parka u 10 časova predvođena motoristima kluba „Smak“, a na kraju kolone biće 30 omiljenih kragujevačkih „Fića“. Osim predškolskih i školskih ustanova iz svih gradskih i prigradskih naselja, u koloni se nalaze sve kragujevačke plesne škole, čijem dinamičnom plesu doprinose tri mobilna ozvučenja koja se kreću u koloni, a na kraju kolone su pioniri, juniori i podmladak svih kragujevačkih sportskih klubova, naravno u dresovima, trenerkama, kimonima i sa svim obeležjima svojih klubova.

Na raskrsnici kod Saborne crkve i u Centru grada, kod „Štafete“, plesaće svoje koreografije mažoretkinje iz Bele Crkve i Leskovca, a u koloni i na bini učestvovaće i gosti iz Gračanice, Brusa,Vršca, lazarevca, Batočine i ansambl „Češka beseda“ iz Kruščice.
Program počinje pesmom prvog kragujevačkog dečjeg hora „Amadeus“ i Malog hora Muzičke škole Miloje Milojević, nakon čega će sve goste i publiku pozdraviti direktorka GTO „Kragujevac“ Snežana Milisavljević. Članovi glumačkog ansambla Pozorišta za decu „Kragujevac“, najavljivaće program, a  između tačaka animirati decu, edukativnim pričicama o Đurđevdanu i običajima.
U programu će ove godine biti i “Art kvart” iz muzičke škole Miloje Milojević, baletska grupa “Aplauz” i učenice od 1. do 4. razreda beogradske osnovne baletske skole “Lujo Davičo”, izdvojenog odeljenja u Kragujevcu. Nastupiće i gosti iz Vršca sa Plesnom grupom “Acro dance club” i „Super star“ i Plesna grupa kluba “DC Team” i Kulturno-turistickog centra “Dositej Obradovic” iz Batočine.
Za disko, hip hop i „Latino“ ritmove, zadužene su plesne škole i klubovi “La Luna”, „Fiesta“ – Kids, “Dolls” sa grupom “Pčelica” i “Creazy clowns”, “Link”, Break dance grupa “Denied kids” i Sportski klub „Ritmik“.

Između muzičkih numera, binom će prošetati veliki broj princeza, kauboja, indijanaca, gusara, musketara, hajduka, vitezova, vanzemaljaca i drugi brojni junaci dečjih priča. Dečja mašta nema granica, pa stručni žiri uvek ima težak zadatak da odabere najoriginalnije i najkreativnije maske i kostime prilagođene dečjem uzrastu.
Za najbolje pojedinačne, porodične i grupne maske obezbeđen je bogat nagradni fond, pa se tako za kreativnost mogu dobiti vikendi na Kopaoniku i u „Euro Gaju“, porodični ručkovi u „Biblioteci kod Milutina“ i u restoranu „Mustang“,  porodične pice, kolektivno šišanje, karte za bioskop, grupne karte za bazen, kuglanu, teretanu, Arenu „fun factory“, zatim razne igračke, trenerke, pidžame i slatkiše, balone i još puno toga što su obezbedili prijatelji karnevala.

Svi zainteresovani za takmičenje, odnosno izbor najlepših pojedinačnih, kolektivnih ili porodičnih maski, mogu da se prijave u Turističkom informativnom centru u Kragujevcu, mejlom tic@gtokg.org.rs ili telefonom 034/ 335 302 ili 034/301-306 , do 5. maja, od 8 do 20 sati.
Po završetku karnevalskog programa, od 14 časova, počinje Kulturno umetnički program folklorne sekcije udruženja „Češka Beseda iz Kruščice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *