Untitled

Loading Događaji

« All Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

The Mothership Orchestra @ SKC

10. jula , 2020 od 10:00 pm do 11:30 pm

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

The Mothership Orchestra je indie rock band formiran u Požegi, Zapadna Srbija, u avgustu 2005. Osnivači su Lazar Šijak, Dragomir Smiljanić (prethodno članovi grupe Mothership), Ivan Trajković i Ivan Tešić. Posle nekoliko meseci bendu se priključuju Marko Ćebić i Željko Negic (TMO napušta 2007.). Ova postava je snimila EP “Waking the Dead“(EP 2006) .
Pesme sa EP “Then She Kissed Him“ i “ When The Sun Wants To Show (Something You Don’t Know)“ zadržale su se po nekoliko nedelja na prvim mestima prominentnih srpskih top lista. Najgledanija srpska muzička televizija Metropolis ih proglašava za otkriće 2006. godine. Naredne, 2007. godine , objavljen je EP“Everything And Notning Tales“a tokom te godine izdanja su promovisana na brojnim nastupima širom Srbije. Na jednom od najznačajnih rock izdanja u Srbiji poslednjih godina – kompilacijskom albumu “Nova srpska scena: Jutro će promeniti sve“(PGP RTS, 2007), TMO se pojavio sa numerom “Then She Kissed Him“ .Gotovo svi kritičari se slažu u oceni da je to jedan od najsvetlijih trenutaka ovog manifestnog izdanja.

Zbog personalnih promena i objektivnih okolnosti snimanje debi albuma se odužilo na dve godine. U međuvremenu su u grupu došli violinistkinja Vera Bukvić i fagotista i pijanista Vojislav – Voja Jocić. Grupa je i tokom 2008. i 2009. godine bila koncertno aktivna.

Početkom jula 2010. The Mothership Orchestra konačno objavljuje svoj debi album “Song for You“ za Popboksovu online etiketu Silos . Album je u hard verziji objavio Ammonite records u decembru 2010. Prvi singl sa albuma je pesma “You’re Amazing“. Album “Song For You“ predstavlja The Mothership Orchestra kao devetočlani sastav.

Zvuk TMO karakteriše bogata orkestracija , kao i uticaj downtempa, britanskog folka, dark cabareta i baroque popa. Pored instrumenta uobičajenih za pop muziku- gitara, bubnjevi i bas gitara, TMO koristi i violinu, melodicu, mandolu, harmoniku, trubu, flautu, usnu harmoniku, klavir, fagot, violončelo, saksofon i kontrabas.

Muziku The Mothership Orchestra, često porede kako sa grupama poput The Tindersticks, Lambchop, The Waterboys, tako i sa uticajni izvođačima britanske folk scene a kao što su Nick Drake, Fairport Convention i Pentangle.

The Mothership Orchestra su:

Lazar Šijak | vocal, guitar
Ivan Trajković | guitar
Ivan Tešić | bass guitar
Mladen Radovanović | drums, percussion

Detalji

Datum:
10. jula , 2020
Vreme:
10:00 pm do 11:30 pm

Mesto

SKC Kragujevac
Kragujevac, 34000 Serbia