Čovek bez sluha ponovo oduševljava svojim melodik pank zvukom (FOTO)

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Čovek bez sluha u prednovogodišnjoj noći nastupio je u kragujevačkom Domu omladine. Muzika benda se može opisati kao melodični pank rok, sa iskrenim i dubokim tekstovima koji nose poruku. Pored probranog repertoara i energične svirke, ovom prilikom svirao je i mladi kragujevački sastav „Prank“, koji svoj žanr karakteriše kao mix pop-punka i alter-rocka. Posle koncerta, razgovarali smo sa Mikijem Radojevićem, pevačem benda Čovek bez sluha.

Kakvi su utisci sa večerašnjeg koncerta?

Predivni! Kao i uvek, u Kragujevcu je publika sjajna, koja nas uvek najtoplije moguće sačeka i onda se i mi trudimo da damo sebe što više možemo, tako da je koncert u potpunosti uspeo, po mom mišljenju.

Koja je tajna opstanka benda već 22 godine?

Mislim da je tajna u tome što smo unutar benda svi jako dobri drugovi, puno se volimo međusobno, podržavamo i praštamo greščice, kojih za 22 godine mora da ima.

Uvek imate blizak odnos sa publikom. Koliko je to bitno?

To je jedna od najbitnijih stvari. Ako se neko bavi muzikom, mislim da najviše treba da povede računa o tome, pa tek kasnije o svemu ostalom.

dsc_2132
Foto: Petar Miljković,ČBS

Bend je dobio nadimak „Šumadijski Ramonsi“. Kako gledate na to?

Sa ponosom. Puno bendova se ljuti kada ih neko upoređuje sa nekim, međutim mi smo jako ponosni što nas upoređuju sa jednim tako velikim svetskim bendom, na kraju krajeva i osnivačima žanra muzike kojom se mi bavimo.

Čovek bez sluha je jedan od retkih melodik pank rok bendova kod nas. Da li verujete u budućnost tog žanra?

To je čudno malo ovih dana. Ono što ja mogu da vidim na TV-u je ta inostrana estrada, da je tako nazovemo. Tu ima dosta melodik pank rok bendova za razliku od Srbije, međutim sve mi je to nekako gejkasto i slatkasto i mislim da tu nema pravog stava, jer pank rok nije samo vrsta muzike koju sviraš, nego je dobrim delom i stav u životu.

Kakvi su dalji planovi benda?

Ne bih rekao ništa posebno, jer uvek ja nešto kažem, a onda ispadne nešto sasvim drugo. Već imamo nekoliko zakazanih koncerata na samom početku godine, pa posle polako ulazimo u studio.

Pogledajte fotografije:

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *