Convivium Musicum

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Treći internacionalni festival kamerne muzike Convivium Musicum svečano je otvoren u sali Prve kragujevačke gimnazije. Za sajt FotkajKG govorio je organizator festivala Filip Tomić.

Ovo je treći po redu festival. Kako su prethodni protekli? 

Ovo je treći festival. Mislim da se festival svake godine razvijao, pa će tako biti i ove.

Kakva su tvoja očekivanja ovog puta?

Očekujem dobre koncerte, ispunjenu salu i jedan lep doživljaj za strane izvođače, zbog cega će se možda još koji put vratiti u Kragujevac.

Da li postoji neki ansambl koji bi izdvojio?

Ne mogu da izdvojim neki ansambl. Prva dva dana će nastupiti nestandardni ansambli koje nemamo priliku često da čujemo, ne samo u Kragujevcu, nego i u Srbiji. Treće veče je koncert koji će, možda, meni lično biti najlepši, pošto ću imati priliku da nastupim sa dugogodišnjim prijateljima iz različitih zemalja. Poslednje veče je koncert gde će verovatno šira publika najviše uživati uz zvuke tanga i filmske muzike.

Koliko vremena ste proveli u organizaciji ovog festivala?

Organizacija svakog festivala počinje nekoliko dana nakon završetka prethodnog. Pošto na organizaciji radi samo osmoro ljudi, posla uvek ima dosta. Iskoristio bih sad i priliku da im se svima zahvalim za sav rad, trud i vreme koje su uložili da bi bilo moguće ponovo organizovati festival.

Foto:

[tz_plusgallery id=“150″]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *