Brigand doneo nove pesme u Kragujevac

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Alternativni bend „Brigand„, nastupio je u kragujevačkom Domu omladine i tom prilikom promovisao svoj novi album – „Daleko je Vavilon“. Svirali su i neke svoje stare pesme, ali su publiku najviše oduševili svojim novi stvarima sa nešto izmenjenim zvukom.

Foto: Milan Milutinovć, Velibor Nikolić

„Publika je večeras bila super, kao i uvek u Kragujevcu. To su naši najverniji fanovi i to se vidi po tome kako reaguju na pesme. Večeras smo svirali neke stvari koje nikada do sada nismo i mislim da su ih ljudi dobro prihvatili. Novi album je dosta drugačiji od prethodnog, po meni ima malo više šugejza, a malo manje grandža. Malo su pesme su pesme, da kažem, izjednačenijeg kvaliteta i na ovom albumu se nalaze neke tzv. ženske pesme, koje se nisu našle na prethodnom, tako da je ovo malo gotičniji album“, rekao je Velibor Nikolić, frontmen grupe.

„Daleko je Vavilon“ je drugi studijski album ove grupe i izašao je za „Black Planet Records„. Album donosi 11 novih pesama, producent je Stefan Gaćeša i predstavlja mešavinu ranije poznatog zvuka benda, uz neke nove muzičke pravce.

Velibor takođe ističe da bend nastavlja u novom pravcu i da, ako bude sledećeg albuma, to će biti jedna veoma hermetična ploča sa tretmanom gitara koji nije uobičajen za našu zemlju.

Bend „Brigand“ radi na relaciji Beograd – Pančevo. Oformljen je 2011. godine od strane Velibora Nikolića. Postavu čine i Ilija Kojović (bas), Stevan Radojičić (gitara) i Andrej Mladenović (bubnjevi).
Posle dva objavljena singla, „Malarme“ i „Okovan“, bend je u septembru 2013. objavio svoj prvi studijski album, „Zaplešimo Grešnici“. U junu 2015. bend objavljuje svoj novi singl, „Zmijsko Ulje“. Trenutno rade na promociji svog drugog studijskog albuma, „Daleko Je Vavilon“.

Pogledajte fotografije: