„Ballet Magnificat“ oduševio Kragujevčane

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

U okviru svetske turneje, američka baletska trupa „Ballet Magnificat“ nastupila je u Kragujevcu. Ovom prilikom, u punoj sali Prirodno-matematičkog fakulteta svoju umetnost pokreta prikazali su kroz predstavu „Putovanje rasipnika“.

Dirljiva priča o praštanju postavljena je u okvir klasičnog baleta, džeza i modernog plesa. Predstava „Putovanje rasipnika“ prikazuje razdor, na početku mirne porodice u malom gradu. Muž odlazi sa željom da bude slobodan i nađe radost i ispunjenje u životu, ostavljajući ženu i ćerku, koje se pitaju da li će se ikada vratiti. Putovanje od koga je očekivao zadovoljstvo, donosi mu nesreću i spušta ga na „dno“ života. Muzika i ples oživljavaju emotivnu scenu povratka i dovode publiku do suza.

„Bilo je divno igrati ovde večeras. Mislim da je i publika uživala i razumela nas, a za plesača nema većeg uspeha nego da gledaoci prate i uključe se u priču. Uvek verujemo da je naš nastup nešto više od jedne večeri, da ostavljamo nešto publici, da na neki način menjamo nešto u njihovim životima. Najjača poruka ove predstave je druga prilika koju Bog daje i da ništa što zgrešimo ne može da nas odvoji od njega“, kaže Jiri Voborski, baletski igrač.

Profesionalna baletska grupa „Ballet Magnificat“ od 18 igrača dolazi iz Amerike, iz grada Džekson, države Misisipi. Do sada su svoje spektakularne nastupe prikazali u preko 100 zemalja širom sveta. Pored zakazanih nastupa u Beogradu i Novom Sadu, po prvi put gostovali su u Kragujevcu.

Pogledajte fotografije: [tz_plusgallery id=“195″]

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *