Aukcija dresova poznatih sportista

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Rotarakt klub Kragujevac“ u saradnji sa matičnim „Rotari klubom Kragujevac“ organizovao je aukciju dresova i rekvizita poznatih sportista. Cilj ovog događaja bio je prikupljanje sredstava za sređivanje dvorišta i izgradnju sportskih terena osnovne škole „Svetozar Marković“. Aukcija i koktel prezentacija održani su sinoć u Hotelu Kragujevac.

Drugu godinu za redom „Rotarakt klub Kragujevac“ učestvuje u Oktobarskim svečanostima. Ove godine, članovi su odlučili da svoj projekat prošire nizom novih akcija.

dscf9020
Foto: Petar Miljković, Nikola Ivković

„Vođeni vizijom o nekoj mladalačkoj aktivnosti i zdravom životu mi smo prošle godine osnovali Oktobarsku trku sećanja i od te manifestacije, zahvaljujući dobrim ljudima i drštveno-odgovornim kompanijama mi smo uspeli da skupimo novac od kojeg smo kupili opremu za sport deci bez roditelja centra Kneginja Ljubica. Ove godine smo želeli tu akciju malo da proširimo i u okviru Oktobarskih svečanosti, malo u periodu pre toga, da organizujemo niz akcija i da proširimo njihov cilj. Ove godine je to sređivanje dvorišta i terena osnovne škole Svetozar Marković u Kragujevcu. Ta škola 12 godina nema svoje terene i smatrali smo da deca moraju da imaju svoje terene. To je jako bitno za njihov pravilni razvoj. Odlučili smo da pokrenemo set aktivnosti. Jedna od tih aktivnosti jeste ova aukcija dresova. Pošto je ovo jedna godina izuzetnog uspeha  za srpski sport mi smo odlučili da to bude aukcija dresova naših poznatih sportista. Mnogi su nam izašli u susret, čak i iznad očekivanja. Sav prihod ide za sređivanje dvorišta osnovne škole Svetozar Marković. Nakon toga ide Oktobarska trka sećanja koja je zakazana za 8. oktobar. To je jedna velika manifestacija. Organizuje se po drugi put i mi se nadamo da će tu biti više od hiljadu ljudi i kroz to želimo da probudimo javnost, tako da se nadamo da ćemo večeras naraviti taj prvi veliki korak“, rekao je Nikola Ivković, predsednik Rotarakt kluba Kragujevac.

Na sinoćnoj aukciji bilo je ponuđeno dvadeset atraktivnih dresova sa potpisima poznatih sportista, a oko četrdeset dresova prodavano je po fiksnim cenama. Luka Milivojević, Tijana Malešević, Predrag Drobnjak, Igor Rakočević i Ivana Šanović, samo su deo sportista čija su imena sakupila deo sredstava za sređivanje dvorišta i izgradnju terena osnovne škole „Svetozar Marković“.

dscf8910
Foto: Petar Miljković, Dresovi poznatih sportista

Pored aukcije koju je vodio Saša Pilipović, član „Knjaževsko-srpskog teatra“ svi prisutni su imali priliku da uživaju u prigodnom pratećem programu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *