Arsenalom do jutra

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Treće, poslednje, veče na Arsenalu krenulo je u pravom rock maniru. Nakon dva dana uzbuđenja na festivalu, pomalo umorna publika je krenula da dolazi nešto kasnije u odnosu na prethodne dane. Na main stage-u su u ranim večernjim satima nastupile Škrtice. Cane i podmaladak su uspeli da ne podsećaju ni na jedan od matičnih bendova. Škrtice nisu škrtarile i pokazale su da u Srbiji ima kvalitetnog garažnog bluz zvuka.


Zatim su na scenu stupili britanski Skindred, a nakon njih i autralijska, nekad ulična, atrakcija DUB FX. On je svojim dub i reggae zvukom bio sjajna uvertira za jedan od kultnih reggae rock bendova sa ovih prostora KKN, koji je ovom prilikom imao i tu čast da njihov vrlo prepoznatljiv zvuk Coyot oboji svojim glasom I trombonom.
Na garden stage-u je odlično navežbani instrumentalni kragujevački sastav Špajz u svom maniru prikazao fuziju žanrova, od rock’n‘roll-a, preko blues-a do funk-a. Nadamo se da će perspektivni Špajz sledećeg puta zasijati u punom sjaju pred mnogo više publike.

Zatim je nastupila grupa Raskid 13, a nakon njih beogradski pankeri Bolesna štenad su preuzeli binu i otprašili pravu pankericu. Najviše iščekivani psihodelični gotik rock bend Electro vampires iz Grčke je pokazao kragujevačkoj publici jedan avangardni pristup muzici i svojim nastupom su oduševili mnogobrojnu publiku.
Nakon njih, Kralj Čačka je svojim životnim i uverljivim tekstovima, sa sjajnom postavom muzičara, dočarao sav patos trenutka u kome živimo.

Potom je Damir Urban sa sastavom Urban &4 svojim hitovima izazvao sjajnu reakciju publike.
A onda je Rambo Amadeus, kao i uvek, sa uigranom petočlanom postavkom, svojim visprenim tesktovima i sjajnom bendovskom svirkom napravio neraskidivu sponu stihova i moderne jazz forme.
Goblini su u ranim jutarnjim časovima junački zatvorili uzbudljivi, sedmi po redu, Arsenal fest.

Autor: Poljo Senad

Pogledajte fotografije: