Arsenal Fest počeo žestokim zvukom

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Kragujevački muzički festival, Arsenal fest počeo je sinoć. Prvo veče bilo je obojeno nešto čvršćim zvukom,  opravdalo je očekivanja publike i još jednom se pokazalo da Arsenal dominira u gitaskoj rock svirci među festivalima u regionu.

Prilika da otvori ovogodišnji festival pripala je, kako i dolikuje, lokalnom hard rock sastavu Epilog. Ovaj poznati kragujevački bend je bio odlična uvertira za nastup legendarnog Anthrax-a i svojom  svirkom je pokazao  da nimalo ne zaostaje za bendovima svetskog kalibra. Nastup su započeli poznatom pesmom “Zla noć” grupe Osvajači, a onda su se uglavnom smenjivale numere sa njihovog novog albuma.

Sva pažnja publike je očekivano bila usmerena ka nastupu metal atrakcije Anthrax, benda iz velike četvorke ( Metalica, Slayer, Megadeth, Anthrax) koja je pokrenula pravac tresh metala. Pesme koje su se mogle čuti su pretežno bile iz nešto ranijeg perioda delovanja benda. Svojim energičnim i furioznim nastupom, na radost mnogobrojne metal i rock publike, doveli su atmosferu do tačke ključanja.

Foto: Petar Miljković, Antrax

Nakon njih su na main stage-u nastupili legendarni niški bend Kerber i koncertna atrakcija Orthodox celts, koji su svojim nastupima potvrdili  renome ovog festivala.

Na Garden stage-u je takođe kuvalo. Da Kragujevacu ne manjka dobar metal zvuk pokazao je lokalni sasatav  Forever storm koji je, zajedno sa uvek  energičnim i preciznim bendom Fitnes, dobro zagrejao publiku za eksplozivni nastup benda Elvis Jackson  iz Slovenije.

Foto: Petar Miljković, Forever Storm

“Šlag na torti” garden stage-a je bila kultna punk druzina Buzzcocks iz Velike Britanije. Već u poodmaklim godinama oni su iskusno preneli mlađim generacijama  sjajnu energiju  i pokazali su koliko su i dalje posvećeni punk-u. Nakon njih, dobrim nastupom je učešće na festivalu opravdao bend Dead Joker, a svirku na garden stage-u je zatvorio standardno dobri Ritam nereda.

Autor: Poljo Senad

Pogledajte fotografije: