Alek: Intrumentalom protiv privitivizma

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Kragujevački rok sastav „Alek“ doneo je muzičkoj sceni deset novih pesama objedinjenih u album pod nazivom „Eksperiment“. Ljubitelji žive svirke imali su priliku da ih čuju protekle nedelje u Kulturnom centru UMMUS.

„Eksperiment“ je prvi album ovog benda koji je isključivo instrumentalni, a frontmen grupe, Aleksandar Jovanović Alek, smatra da će publika na ovaj način moći da čuje nešto novo i drugačije.

„Nadam se da će publika uživati u nekim malo drugačijim melodijama od onoga što mogu svakodnevno da vide i čuju na raznoraznim medijima i javnim servisima. Mi i na prethodnim albumima imamo po jedan ili dva instrumentala i na kraju gledao sam da svaki album bude neka celina iako je svaki drugačiji. Instrumentali Eksperimenta su se skupili u jednu celinu i tako je nastala jedna grupica pesama koja može samostalno da putuje muzičkim univerzumom“, rekao je Alek.

Pesme bez tekstova predstavljaju borbu ove grupe protiv, kako kažu, privitivizma. U vremenu kada smo okruženi različitim tekstovima i lošim uticajima jedno zastajanje pred čistom melodijom i uživanje isključivo u zvuku svakako donosi duh nade i optimizma.

„Mislim da je taj instrumentalni način zapravo borba protiv privitivizna, jer smo opkoljeni nekim bezobraznim i prostim tekstovima. Svi se vezuju za to – za neke hitove, za refrene koji imaju promiskuitetne poruke. Ovako sam hteo to da odvojim i da se ljudi vežu za ono što je najbitnije za muziku, a to je melodija. Kao što je u filmu najbitnija priča, pa sve onda posle – režija, gluma, produkcija, tako je i u muzici najbitnija melodija. Držao sam se tih melodija koje nisam hteo da kvarim rečima“, objasnio je Alek.

Kaže da su sve pesme na novom albumu jedan eksperimet, ali se i međusobno dosta razlikuju, od pesama koje su rađene kao filmska muzika, preko džeza i bluza, do hevi metala. Bend planira još jednu promociju u Beogradu, a kasnije, kako kažu, idu u nove eksperimente.

Pogledajte fotografije:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *