Skip to main content

Projekat “Baka, deka I ja”

Neformalna grupa “Mlada snaga Resnika” je osnovana pre dve godine. Do sada je realizovala dva projekta u okviru programa “Mladi su zakon” koji finansira Ministarstvo omladine I sporta a resurs centar je Udruženje građana za socijalni razvoj “Sunce”.
Prošle godine, projektom “Za jedan osmeh više” obuhvaceno je uređivanje folklorne sale I muzeja kulturno umetničkog društva “Studenjak”. Ove godine neformalna grupa je konkurisala za projekat koji bi obuhvatio sređivanje dvorišnog prostora ispred prostorija Kulturno umetničkog društva.

Projektom “Baka, deka I ja” predvidjeno je postavljanje klupica za sedenje i igrališta za decu, kako bi mladi iz sela Resnik imali mesto gde bi mogli da se okupljaju I zabavljaju. U projekat se ukljucilo vise od 30 mladih Resničana koji su svojim volonterskim radom pomogli u realizaciji istog.

Projekat je realizovan u periodu od prvog septembra do dvanaestog oktobra, kada je odrzana promocija svega onoga što su mladi napravili svojim volonterskim radom. U okviru promocije održana su tamicenja u kojima su mladi učestvovali u paru sa svojim bakama I dekama, a cilj nisu bile nagrade, već dobra zabava.

Takođe, u okviru promocije, održana je i humanitarna akcija u koju su se uključili I meštani Resnika, a sredstva su prikupljana za pomoć područijima ugroženim u majskim poplavama.

Podeli sa prijateljima
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *