Skip to main content

Predstavljena fotomonografija Zorana Petrovića

Kragujevački fotograf, Zoran Petrović, održao je promociju svoje fotomonografije, „Kragujevac za početnike i starosedeoce“. U svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije knjigu su predstavili i pisac Vidosav Stevanović, urednik fotomonografije i fotograf Predrag Cile Mihajlović, urednik fotografije. Tom prilikom, Petrović je razgovarao sa ekipom FotkajKG-a. Pogledajte šta je izjavio za naš sajt…

Iz predgovora

Zoran Petrović, čiju monografiju o stvarnom Kragujevcu imate u rukama, upravo je takav: fotograf – umetnik. Izabrao je svoju temu ili mu je tema nametnuta, svejedno; u svakom slučaju, dobro i plodno sarađuju.

Fotografijama, koje je godinama snimao – i čiji je izbor napravio isti takav fotograf-umetnik, Predrag Mihajlović CileZoran, vama i meni, fotografijama priča svoju priču o gradu, jednu vizuelnu istoriju koja se lako i prirodno i bez suvišnih pojedinosti, odvija pred našim očima, što poznato sada gledaju kao nešto novo ili vide ono što nikad nisu videle. Od širokih planova samog grada i okoline, preko ulica, trgova, pijaca, škola, crkava i svečanosti – do pojedinosti svakodnevice, ljudi uhvaćenih u neočekivanim situacijama i iz uglova koji ih čine drukčijima, nego što jesu.

Intervju sa fotografom Zoranom Petrovićem i autorom monografije „Kragujevac za početnike i starosedeoce“ možete pogledati ovde:

Podeli sa prijateljima
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *