Skip to main content

Otvoren prvi Sajam zdravlja u Kragujevcu

Prvi Sajam zdravlja u Kragujevcu otvoren je juče na Šumadija sajmu. Ciljevi ove manifestacije su jačanje zdravstvene zaštite, prevencija i podizanje nivoa svesti o njenom značaju. Sajam je otvoren dva dana, a ulaz, kao i brojni sadržaji su besplatni.

unnamed-2
Foto: Petar Miljković, Štand Sajma zdravlja

„Sajam zdravlja je počeo i ljudi su pozitivno iznenađeni veličinom sajma i svim onim što mogu da vide ovde. Pre podne je bilo zaista puno posetilaca, otvorili smo Sajam i ja sam apsolutno zadovoljan. Ovo je prvi Sajam zdravlja u Kragujevcu. Nadam se da će ih biti još puno. Svi su nam puno pomogli. Hvala svim izlagačima. Tu su „Dom zdravlja“, „Institut za javno zdravlje, ali tu su i kompanije „Biogaia“, „Hemofarm“, „Emofarm“ i tako dalje. Podršku nam je dala i kragujevačka „Prizma“ i ovo je zapravo njihov sajam, a ne moj, iz razloga što su se svi oni potrudili da pruže maksimum i da Sajam ponudi dosta toga. Pozivamo ih da dođu i da iskoriste blagodati Sajma i da na neki način poboljšaju svoje zdravlje i informišu se u tom smislu“, rekao je Dejan Veljković, organizator Sajma zdravlja.

Posetioci su imali priliku da na otvaranju vide modnu reviju medicinskih uniformi, a zatim prisustvuju  predavanja iz različitih medicinskih oblasti. Kapilarno određivanje vrednosti šećera, merenje visine krvnog pritiska i laboratorijske analize krvi samo su neke od aktivnosti koje se odvijaju na Sajmu zdravlja. Volonteri „Crvenog krsta“ demonstrirali su prvu pomoć, a održana je i izložba radova dece iz kragujevačkih predškolskih ustanova. Poznati lekar, Nada Macura, danas je bila promoter Sajma.

 

Podeli sa prijateljima
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *