Skip to main content

Paketići u KC UMMUS obradovali mališane

Blajcvud Srbija, kao predstavnik škotske humanitarne organizacije Blajcvud ker donela je novodišnju čaroliju deci iz Udruženja za decu i porodicu „Dečija misija“, kojima su u KC UMMUS podeljeni novogodišnji paketići.

Kultirni centar UMMUS treći put je domaćin ove akcije, a predsednik organizacije Blajcvud Srbija, ujedno i ostivač KC UMMUS ističe da će nastaviti sa ovom tradicijom, pored promovisanja umetnosti.

Foto:Petar Miljković, David Armuš

„Ono što je interesantno je da hiljade porodica iz Britanije pakuje te paketiće. Mnogi od njih donose različite stvari koje se pakuju u te paketiće, pa ih čine dodatno zanimljivim. Deca reaguju veoma pozitivno i uvek se obraduju. Nekada porodice koje su pakovale paketiće ostave i svoje adrese, pa naša deca mogu da ih kontaktiraju, što takođe ima svoju draž. Poslednjih deset godina Blajcvud ker organizuje podelu paketića i ovo je prva u nizu ovogodišnjih. Ono što je novitet ove godine je to da paketići pokrivaju sve uzraste – od beba do onih za starije od 50 godina“, rekao je David Armuš, predsednik Blajcvud Srbija.

Blajcvud ker sa glavnim predstavništvom u Škotskoj je humanitarna organizacija čiji je rad dosta usmeren na Jugoistočnu Evropu i već godinama unazad dele novogodišnje paketiće, što je, kako David kaže, i jedan od najvećih projekata ove organizacije.

Uz prigodan muzički program, četrdesetoro mališana je osetilo čar novogodišnjih poklona u UMMUS-u, što je bila samo prva u nizu ovododišnjih podela paketića, koje su kasnije dobili i socijalno-ugroženi Kragujevčani, u saradnji sa Centrom za socijalni rad „Solidarnost“, kao i članovi Kluba mladih osoba sa invaliditetom.

Pogledajte fotografije:

Podeli sa prijateljima
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook