Skip to main content

Otvoreni dvadeset i prvi Pozorišni susreti učenika gimnazija Srbije

Tradicionalna manifestacija Pozorišni susreti učenika gimnazija Srbije, koju organizuje Prva kragujevačka gimnazija, otvoreni su juče u Knjaževsko-srpskom teatru po dvadeset-prvi put.

Ova manifestacija, sa svojom dugom tradicijom, svake godine okuplja veliki broj talentovanih gimnazijalaca iz cele Srbije, ali i brojnu publiku. Za razliku od prethodnih godina, ovogodišnje susrete učenika gimnazije obeležila je i selekcija. Od ukupno 27 prijavljenih, odabrano je 14 predstava koje će biti održane u narednih nekoliko dana u najstarijem srpskom pozorištu. Ovogodišnji selektor je Miroslav Petrović, kragujevački glumac i reditelj, koji je i jedan od učesnika prvih Pozorišnih susreta učenika gimnazija Srbije.

Foto: Anastasia Engelhardt, Miroslav Petrović

„Bitno je da su susreti tu i da se i dalje susrećemo. Susreti su i dalje tu i nadam se da će tako biti zauvek. Jednako je bavavno i zahtevno biti obična publika, jer susreti imaju tradijicu i školovanu publiku, kao što je zahtevno  biti selektor. Nije mala stvar odabrati od 27 predstava, 14 najboljih odnosno malo boljih od ostalih i nije lako nekome ko je srednjoškolac na neki način iseći krila u težnjama tokom stvaranja predstava. Odgovornost je bila zaista velika, ali na to smo navikli na susretima“, rekao je Miroslav Petrović, selektor.

Prdstave se igraju svakoga dana od 16 i 20 časova u Knjaževko-srpskom teatru. Svake večeri, nakon druge predstave, u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, održava se okrugli sto, gde publika može da diskutuje o predstavama. Dodela nagrada i repriza pobedničke predstave, održaće se 6. aprila u Kranjevsko-srpskom teatru.

Pogledajte fotografije:

Podeli sa prijateljima
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *