Skip to main content

Otvorena izložba slika Vojina Milojkovića

Izložba pejzaža, autora Vojina Milojkovića otvorena je u Kulturnom centru UMMUS u Kragujevcu. Ovo je njegova prva samostalna izložba, koja će trajati naredne dve nedelje.

Foto: Petar Miljković, Vojin Milojković

„Vrlo sam zadovoljan i prijatno iznenađen. Do izložbe je došlo tako što sam se prijavio na konkurs za izložbe kulturnog centra ummus, ali iskreno nisam očekivao otvaranje. Ovo je moja prva konkretna faza u mom stvaralaštvu i mogu da kažem da je ovo prvi pečat i prvi autentičan momenat koji sam ostavio, a da nisam kopirao nikog drugog. Svakim danom uvek nešto drugo nalazim i u ovom trenutku sam zadovoljan, ali kako svaka ideja nastane, tako vidim i mogućnosti da se te ideje razrađuju i mislim da ću i u sledećoj fazi ostaviti slične motive, samo sa više konstrukcije“, rekao je Vojin Milojković, autor izložbe.

Koncept autora ove izložbe baziran je na stilizovanim pejzažima i arhitekture, stilizovani do geometrijskih elementarnih odnosa oblika u prostoru, teksture i kolorita. Radovi prikazuju autentični likovni izraz koji je naizgled jednostavan u formi ali slojevit, bogat i dinamičan.

Deo izloženih radova Vojina Milojkovica nastali su u toku njegovog studiranja, dok su drugi rezultat su njegovog master rada na Filološko-umetničkom fakultetu. Tema tog rada je struktura, tekstura, kolorit i oblik kao forma likovnog izraza i predstavlja umetnikovo proučavanje fundamentalnih elemenata slikarstva. Slike koje se nalaze u izložbenom prostoru su kulminacija u jednom umetniku, koji kroz različite uzore, ali i mnogo samostalnog istraživanja, pronalazi sebe. Vojinove slike pružaju mogućnost različitih tumačenja, ali ono sto je zajedničko jesu apstraktniji oblici, dok traži sebe u umetnosti i oni jasniji kada odabere svoj put. Izložba se sa stoji iz nekoliko slika iz kojih su nastala tri triptiha koje karakteriše idejna povezanost, ali mogu biti i razdvojeni.

Foto: Petar Miljković, Rad Vojina Milojkovića

Vojin Milojković rođen je u Kragujevcu 17. marta 1993. godine. Diplomirao je Filološko-umetnički fakultet u Kragujevcu, odsek Primenjena umetnost, studijska grupa Zidno slikarstvo u klasi profesora Gorana Rakića. Na istom smeru upisuje i završava master studije kod mentora Dr. Bojana Otaševića. Pre studiranja pohađao je osnovnu školu “Stanislav Sremčević” i srednju Turističko-ugostiteljsku „Toza Dragović“ u Kragujevcu. Svoju veliku ljubav i talenat pokazao je prema klaviru, te završava šest godina niže muzičke škole “Miloje Milojević” u Kragujevcu. Pored umetnosti, aktivno se bavi volonterizmom i aktivizmom mladih u nevladinim organizacijama.

Pogledajte fotografije:

Podeli sa prijateljima
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook