Skip to main content

Otvorena izložba fotografija Zorana Milutinovića

Izložba fotografija Zorana Milutinovića pod nazivom „Raskršće“ otvorena je u Kulturnom centru UMMUS u Kragujevcu. Predstavljene su fotografije izbeglica u Srbiji tokom zime. Izložba će biti otvorena do 11. aprila.

Zoran Milutinović, kao fotograf sa posebnim interesovanjem za fotografisanje prirode, ovoga puta, publici je pružio nešto novo kroz svoj rad. Nizom reportažnih fotografija, prikazan je život migranata,  koji su došli u Beograd i odbili smeštaj u nekom od prihvatnih centara. Fotografije, rađene crno-belom tehnikom, na ovoj izložbi podljene su u dva ciklusa – pre nego što je autor počeo da provodi vreme sa migrantima i nakon provedenog vremena i zajedničkog života sa njima. Zoran Milutinović, proveo je nekoliko meseci živeći sa njima, kako bi dobio fotografije koje verno prikazuju zimu iz ugla izbeglica. Pošto je, na žalost, tom prilikom narušio svoje zdravlje, izložbu je otvorio njegov kolega, Zoran Đorđević, poznati kragujevački gotograf.

Foto: Petar Miljković, Zoran Đorđević

Zoran Milutinović je član  Foto saveza Srbije, sa zvanjem kandidat-majstor fotografije, jedini srpski nosilac zvanja EIDAP/p. Učestvovao je na preko 300 grupnih izložbi fotografija u zemlji i inostranstvu i dobitnik je preko 280 nagrada i pohvala. Autor 19 samostalnih izložbi i kantautor i urednik jedne fotomonografije.

Pogledajte fotografije:

Podeli sa prijateljima
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *