Skip to main content

Koncert horova muzičke škole „Dr Miloje Milojević“

Horovi osnovne muzičke škole „Dr Miloje Milojević“ iz Kragujevca održali su koncert u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije. Događaj je bio donatorskog karaktera u cilju prikupljanja sredstava za odlazak učenika na Folklorni festival u Budimpeštu.

„Na večerašnjem koncertu nastupaju dva hora. To su horovi viših i nižih razreda osnovne muzičke škole Dr Miloje Milojević. Na ideju smo došli tako što radimo već dve godine na ovakvom jednom,

13393050_10206390002448968_1596658319_n
Foto: Petar Miljković-Milica Filipović, dirigent

a to je prvo objedinjavanje horova osnovne muzičke škole i naravno, predstavljanje široj publici, jer je ovo retka prilika u našem gradu da se vidi da horovi ovog uzrasta imaju celovečernji koncert. Povod za nastup je i odlazak na Folklorni festival u Budimpeštu, koji će se održati u septembru i pošto smo u situaciji da sami skuljamo novac, hteli smo na ovaj način da se predstavimo publici“, rekla je Milica Filipović, dirigent horova osnovne muzičke škole Dr Miloje Milojević.

U punoj sali Prve kragujevačke gimnazije, horovi su izveli širok spektar kompozicija među kojima su se našle dečije, tradicionalne, ali i crkvene pesme. Podršku za odlazak na Folklorni festival, mališanima su pružile nešto starije kolege. Na koncertu su nastupili muzički sastav Stupovi, Dragan Kojić Koja i orkestar osnevne muzičke škole Dr Miloje Milojević.

Fotografije možete pogledati ovde

[tz_plusgallery id=“212″]

 

Podeli sa prijateljima
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *