Skip to main content

KEZZ: Nove pesme premijerno pred Kragujevčanima

Kantautorka iz Kikinde, Tamara Ristić, poznatija kao KEZZ nastupila je u KC UMMUS. Svoju muziku stvara kao mešavinu elektronske, rok i izvorne muzike mnogih krajeva. Na koncertu u Kragujevcu izvela je pesme sa svog prvog albuma „Kezz“, ali je pubika imala priliku i da premijerno čuje njene nove pesme, koje planira da snimi uskoro.

Za svoje nove pesme, kaže da su, kao i prethodne, međusobno različite. Pesme koje obrađuje bira po svom senzibiletu i dodaje im lični pečat.

Foto: Petar Miljković, KEZZ

„Sve se te pesme razlikuju međusobno. Jedni forma u kojoj nastupam ostaje ista.  osim forme u kojoj nastupam, tako Imam nekoliko obrada izvornih pesama, koje planiram da snimim i autorske, koje su isto ostale u toj kombinaciji modernog i prirodnog, izvorno inspirisanog zvuka. Pesme koje obradim biram prema svom senzibilitetu. Ono što mi se svidim to razvijem“, rekla je Tamara Ristić – KEZZ.

Svojim istraživanjem i putovanjem kroz muziku, Tamara je izdvojila sebi najprimamljivije segmente da bi sada bila kantautorka čije su pesme spoj prirodnog i elektronskog, izvornog i modernog zvuka. Inspirisana je tradicionalnom muzikom.

„To je prirodno se formiralo u toku godina. Svi mi još kao klinci istražujemo različite vrste muzike. Ja sam u jednom trenutku otkrila da je moj glas postavljen tako da mi leži izvorna muzika i onda sam dosta krenula tu da istražujem, pa me je i dosta inspirisalo i jednostavno sam želela da omogućim sebi da sama nastupam, pa sam tako došla do ove forme, gde sam sama sa uređajima i klavijaturom i to mi se za sada najviše i sviđa i planiram da nastavim u tom smeru“, izjavila je Tamara.

Godinama je nastupala sa više različitih bendova, kao klavijaturistkinja i pevačica, kroz koje se muzički razvijala, a onda je, kako za sebe kaže, sazrela dovoljno da želi da svoje stvaralaštvo podeli sa drugima i rešila je da započne svoju solo karijeru, gde je u potpunosti pronašla sebe.

Pored svoje muzike, Tamara trenutno pronalazi vremena za još projekata – radi na muzici za jednu dečiju predstavu razmišlja o saradnji sa drugim muzičarima. U narednom periodu planira da snimi nove pesme i spotove, kao i dosta koncerata, od ojih će neke održati u Nemačkoj, Grčkoj i Albaniji.

Pogledajte fotografije:

Podeli sa prijateljima
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook