Skip to main content

Untitled

Loading Događaji

« All Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Yokono – promocija albuma @ SKC

8. decembra , 2018 od 10:00 pm do 9. decembra , 2018 od 1:00 am

Yokono je četvoročlani instrumentalni eksperimental rok bend iz Beograda (Srbija). Od nastanka 2011. bend je preko jam session-a tragao za autentičnim zvukom, što je bitno uticalo na sam razvoj muzike, kao i pristup live izvođenju.

Fuzijom mnogih muzičkih pravaca od gitarskog ambijentala, stoner roka, preko post roka, hard roka i dub-a, Yokono instrumentalnom rokenrol energijom kreira jedinstveni muzički izraz koji je i sirov ali i sofisticiran. Ritam i melodija instant ulazi u krv i vozi vas tokom čitavog performansa. Nastupi su često jam session putovanje koje korenspondira sa publikom i ostvaruje izvestan psihološki efekat. Na njihovim nastupima tokom poslednjih godina ravnodušnost ne nalazi svoje mesto u blizini stejdža.

U okviru projekta Konkurs za Prvi CD, podržanog od Skupštine grada Kragujevca, Yokono je izabran za jednog od dva sastava kome SKC Kragujevac objavljuje prvo izdanje pod nazivom Bigz live studio sessions. Album je sniman u studiju „Klinika Petrović”, oktobra 2017. Miks i produkciju potpisuje Ivan Petrović a audio dizajn Julius Velker.

Članovi benda su:
Aleksandar Minović – gitara
Nenad Košanin – gitara
Miljan Komatina – bas
Predrag Matović – bubnjevi

Podeli sa prijateljima
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Detalji

Početak:
8. decembra , 2018 od 10:00 pm
Kraj:
9. decembra , 2018 od 1:00 am
Događaj oznake:
,

Mesto

SKC Kragujevac
Kragujevac, 34000 Serbia + Google Map