Skip to main content

Untitled

Loading Događaji

« All Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Psychedelic Cinema Orchestra @ SKC

30. maja , 2019 od 10:00 pm do 11:30 pm

Psychedelic Cinema Orchestra je projekat Kena Winokur-a, američkog muzičara poznatog kao vođe tročlanog benda Alloy Orchestra, koji komponuje i izvodi muziku za neme filmove. Alloy Orchestra je više puta proglašen kao najbolji sastav u toj delatnosti, što je potvrdio i slavni američki filmski kritičar Roger Ebert.

Psychedelic Cinema Orchestra postoji od 2013. a trenutnu postavu osim Winokura čine i Jonathan LaMaster iz kultnog američkog post-rock benda Cul de Sac, kao i Dana Colley iz još kultnijeg benda Morphine. Psychedelic Cinema Orchestra svira uz seriju 8mm filmova bostonskog autora Kena Browna snimljenih između 1967. i 1969. Brown je bio jedan od pionira stvaranja vizuelnih kulisa za nastupe rock bendova u SAD-u, posebno onih koji su naginjali psihodeliji. Njegovi 8mm filmovi koje ćemo videti projektovanii su 60ih i 70ih kao pozadina na koncertima Jimija Hendrixa,Neila Younga, Franka Zappe i bendovima Velvet Underground,The Who, Pink Floyd i Sly and the Family Stone.

Na ovoj turneji dvojici članova Psychedelic Cinema Orchestra – Kenu Winokuru i Jonathanu LaMasteru, pridružuje se i Hrvoje Nikšić – tonski snimatelj, producent i muzičar. Ovo je njihova druga turneja po regionu.

Podeli sa prijateljima
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Detalji

Datum:
30. maja , 2019
Vreme:
10:00 pm do 11:30 pm

Mesto

SKC Kragujevac
Kragujevac, 34000 Serbia