Skip to main content

Untitled

Loading Događaji

« All Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Premijera predstave “Povratak Zigija” @ PMF

25. marta , 2017 od 7:30 pm do 9:00 pm

Novi umetnički projekat NVO “MillenniuM” – pozorišna predstava “Povratak Zigija”, premijerno će se odigrati pred kragujevačkom publikom u subotu, 25. marta od 19:30 u velikoj sali PMF-a.

U predstavi igraju: Dubravka Brkić, Nenad Vulević, Bogdan Milojević, Dejan Tošović, Jovana Majstorović, Anica Blažić, Miloš Milojević, David Pilipović i Filip Milikić, a muziku, kao “Pauci sa Marsa” izvode “Vesele osamdesete” sa gostima.

 

Tekst za predstavu potpisuje Vladimir Paunović, režiju Miroslav Čer, vizuelni identitet Danijela Rupić, šminku Đurđa Arsenijević, a izvršnu produkciju Marija Ilić.

 

Njegovi hitovi „Space oddity”, „Rebel rebel”, „Heroes”, „Changes”, „China girl” ,ušli su u antologiju svetske muzike. U numeri „Starman” prvi put se pojavio kao Zigi Stardast. Inspiraciju za taj lik našao je u britanskom rokenrol pevaču Vinsu Tejloru, koji je posle nervnog sloma počeo da veruje za sebe da je prelazno biće između vanzemaljca i Boga. Pesma se nalazi na albumu „Uspon i pad Zigija Stardasta i Paukova s Marsa” iz 1972. godine, koji ga je ustoličio u veliku britansku i svetsku muzičku zvezdu.

 

Tokom blistave karijere koja je trajala pola veka, konstantno je eksperimentisao i iznenađivao publiku inovacijama. Njegove oči bile su plave boje, ali je u 16. godini u tuči zbog devojke dobio udarac posle kojeg mu je jedna zenica ostala trajno proširena, ostavljajući utisak da ima oči različite boje. Bio je „opušten” sa Beketom i Ničeom, ali i sa svojim prijateljima Luom Ridom i Igijem Popom. 

 

Šta bi se dogodilo kada bi se Zigi, ponovo vratio na zemlju?

Da podsetimo, priča o Zigiju je nastala kao konceptualni album o vanzemaljcu koji dolazi na Zemlju, postaje mega zvezda, a na kraju ga ubiju obožavaoci.

Kako rekonstuisati danas taj album i preseliti ga na pozorišne daske? Kako danas zvuči i šta MI „čujemo”!?

Ima li danas mesta za Zigija među nama…

 

Tehnički partneri produkcije su Studentski kulturni centar i Dom omladine u Kragujevcu, a pokrovitelj grad Kragujevac.

 

Repriza predstave je zakazana za sredu, 12. april od 20:00 takođe na PMF-u, a potom projekat kreće na nacionalnu i regionalnu turneju.

 

Ulaznice se, po ceni od 200 rsd, od četvrtka mogu nabaviti u Domu omladine i SKC.

Podeli sa prijateljima
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Detalji

Datum:
25. marta , 2017
Vreme:
7:30 pm do 9:00 pm
Događaj oznake:
, , , , ,

Mesto

Sala PMF-a