Untitled

Loading Događaji

« All Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Mini Print – Oversize – Bojan Otašević @ SKC

6. februara , 2018 od 8:00 pm do 11:00 pm

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Izložba Mini Print – Oversize autora Bojana Otaševića biće otvorena u KONTAKT Galeriji SKC u utorak 6. februara 2018. godine u 20 h. Izložbu će otvoriti Slađa Palčić, istoričarka umetnosti. Ovom izložbom Galerija SKC započinje izlagačku sezonu u 2018. godini.

…Pošto je prošao kroz jednu složenu razvojnu fazu začetu u Beogradu, a do krajnjih konsekvenci dovedenu tokom prvih godina rada i boravka na Filološko – umetičkom fakultetu u Kragujevcu, čiju su suštinu dobri poznavaoci njegovog opusa odredili kao traganje za ljudskom dušom i erosom, Bojan Otašević je tokom dve minule denecije izgradio sasvim osobenu i autentičnu slikarsku poetiku čiju estetičku bit nije lako definisati. Taman se oseti zadovoljstvo u praćenju traga finog i preciznog dleta, ili uveravanju da njegovi portreti nemaju ničeg tajanstvenog, nego predstavljaju očiglednu sigurnost u crtanju, ono dubljom analizom plastičnog kompleksa koji proizvodi duboko i nesvakodnevno uzbuđenje, posmatrač dolazi do zaključka: vrhunska umetnost sui generis. Takav utisak i doživljaj je karakterističan za svaku Otaševićevu grafiku.
izod iz teksta kataloga
Slađana Palčić

Bojan Otašević
Rođen u Kragujevcu 1973. godine. Diplomirao grafiku na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, 1998. magistrirao 2001. i doktorirao 2014. godine kod mentora prof. Biljane Vuković. Član ULUS-a od 2000. godine. Vanredni profesor na Filološko – umetničkom fakultetu u Kragujevcu na Odseku za Primenjenu i likovnu umetnost.

Detalji

Datum:
6. februara , 2018
Vreme:
8:00 pm do 11:00 pm
Događaj oznake:
, , ,

Mesto

SKC Kragujevac
Kragujevac, 34000 Serbia + Google Map