Skip to main content

Untitled

Loading Događaji

« All Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Koncert pijaniste Eugena Inđića @ Prva kragujevačka gimznazija

17. marta , 2019 od 8:00 pm do 10:00 pm

Pozivamo Vas na drugi koncert sezone „Convivium Musicum ’19“, koji će se održati u nedelju, 17. marta. Na koncertu će nastupiti svetski poznati pijanista Eugen Inđić.
Eugen Inđić je rođen u Beogradu, a kao vrlo talentovan pijanista svoj prvi nastup je imao sa samo devet godina u pratnji simfonijskog orkestra iz Springfilda. Sa jedanaest godina je svirao na NBC televiziji, a već naredne godine ostvario svoj prvi trajni snimak izvodeći Betovenove „Dijabeli varijacije“ na Rahmanjinovom klaviru. Nakon diplomiranja na Filips akademiji u Andoveru (Masačusets), Inđić je dobio poziv za nastup sa Bostonskim simfonijskim orkestrom, što ga je učinilo najmlađim solistom koji je ikada nastupao sa pomenutim orkestrom. Na čuvenom Univerzitetu Harvard studirao je muzikologiju i kompoziciju, a paralelno pohađao i privatne časove na Džulijardu. Dobitnik mnogih priznanja i nagrada, a kao posebne se ističu one sa internacionalnih takmičenja – Šopenovo internacionalno takmičenje pijanista (Varšava. 1970), Internacionalno takmičenje pijanista u Lidsu (Lids, 1972) i Internacionalno master takmičenje Artur Rubinštajn (Tel Aviv, 1974). Redovno nastupa na svim velikim svetskim muzičkim scenama, a svoje koncerte je izvodio i sa renomiranim dirigentima poput L. Bernštajna, V. Gergijeva, G. Soltija i mnogih drugih.

Na resitalu u Kragujevcu, Eugen Inđić je izvesti sledeći program:
F. Šopen – 4 Mazurke op. 30
op. 30, br. 1, c-mol
op. 30, br. 2, b-mol
op. 30, br. 3, Des-dur
op. 30, br. 4, cis-mol
F. Šopen – Balada op. 23, g-mol
F. Šopen – Mazurke
op. 24, br. 4, b-mol
op. 59, br. 3, fis-mol
F. Šopen – Balada, op. 52, f-mol
-pauza-
R. Šuman – Krajslerijana, op. 16
F. Šopen – Skerco, op. 31, br. 2, b-mol

Koncert se održava u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije sa početkom od 20 časova, a ulaz je slobodan!
Dobro došli!

Više o Koncertnoj sezoni, izvođaču i koncertu na: http://www.conviviummusicum.com/sr/pijanista-eugen-indic-nastupa-u-kragujevcu/

Podeli sa prijateljima
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Detalji

Datum:
17. marta , 2019
Vreme:
8:00 pm do 10:00 pm

Mesto

Prva kragujevačka gimnazija
Kragujevac, 34000 Serbia