Skip to main content

Untitled

Loading Događaji

« All Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Jednominutni tango – Goran Dimić @ SKC

11. oktobra , 2018 od 8:00 pm do 11:00 pm

Jednominutni tango – Goran Dimić
Izložba i promocija knjige crteža Jednominutni tango, autora Gorana Dimića biće održana u Galeriji SKC u četvrtak 11. oktobra 2018. u 20 sati. O radovima i knjizi govoriće Vidosav Stevanović, književnik.

Jednominutni tango

… Ova intimna ispovest Gorana Dimića ostavlja utisak nasušne potrebe autora da sačuva aktere ljubavne drame od njih samih, da otvori mogućnost da izbegnu opasnosti, da umaknu životu i nestajanju. Splet linija koji samo nagoveštava oblike, prostire se kao mreža ili stvarni pokrivač za omamljene ljubavnike. Upravo ovo umeće da se dislocira, da se sagleda izvan sebe, ali da istovremeno bude u igri i van nje, autora uvodi u polje kreacije, a crteže upućuje ka posmatraču, otvarajući pitanja koja su opšta isto koliko su i lična. Na ovaj način su i poruka i likovno, crtačko umeće samo sredstva da se bude što istinitiji sa sobom i sa onim što se zove drugi. Unutrašnja ispitivanja su jedna od suštinskih tema umetnosti, ono bez čega ona gotovo da ne može, lična molitva sa nepredvidivim rezultatom. U svakom slučaju, uzbudljiva avantura!
Dragica Vuković
istoričarka umetnosti

Goran Dimić
Rođen 1963. godine u Kragujevcu u kome je završio osnovnu školu i Gimnaziju, posle koje je studirao grafiku na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Prvu samostalnu izložbu imao je 1980. godine, kada su u kragujevačkom Domu omladine izloženi njegovi crteži i karikature. Pre te izložbe, umetnički se oglašavao postavljajući radove u obliku plakata i ilustracija na ulicama i objavljujući ih u štampi. Osnivač je i član mix-medijalne grupe ToFrizure sa kojom, a pod patronatom Biljane Tomić, izlaže u beogradskom SKC-u od 1985. do 1988. godine. U to vreme, takođe se bavio grafičkim dizajnom omota za ploče i raznih novina i magazina. Zajedno sa Aleksandrom Denićem pod imenom Dimić&Denić 1991. godine otvorio je sada već antologijsku izložbu Iz života veverica u Srećnoj galeriji, koju je tada vodio Slavko Timotijević uz kuratorsku bravuru Darke Radosavljević.
Od 1992. godine živi u Budimpešti i pretežno se bavi reklamama, u kojima se trudi da ostvari vrhunski umetnički doživljaj. U toj oblasti je više puta nagrađivan. Izlagao na velikom broju samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.
Član je ULUPUDS-a i njegovog mađarskog ekvivalenta MAOE.

Podeli sa prijateljima
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Detalji

Datum:
11. oktobra , 2018
Vreme:
8:00 pm do 11:00 pm
Događaj oznake:
, , ,

Mesto

SKC Kragujevac
Kragujevac, 34000 Serbia + Google Map