Untitled

Loading Događaji

« All Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

ESTAM World Music Festival @ SKC

13. decembra , 2019 od 8:00 pm do 14. decembra , 2019 od 10:00 pm

Podeli sa prijateljimaShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Skc Kragujevac organizuje drugo izdanje jedinstvenog muzičkog festivala – ESTAM world music festival – koji će se održati 13. i 14. decembra u Knjaževsko-srpskom teatru.

ESTAM 2019 predstavlja afirmisane izvođače evropske scene kao i muzičke velikane domaćih prostora.
*****************************************************************************
PROGRAM:

petak, 13. decembar

Syrinx
Fatima Spar Quintet

subota, 14. decembar

Boris Kovač NEW RITUAL QUARTET
Elina Duni Trio

*****************************************************************************
FATIMA SPAR QUINTET

Fatima Spar sa svojim bendom The Freedom Fries nastupa više od 15 godina širom sveta u renomiranim klubovima i na poznatim festivalima. Već 2004., u godini osnivanja, bend osvaja prestižnu nagradu publike i žirija na takmicenju Austrian World Music Award. Slede nominacije za Amadeus Austrian Music Award i BBC World Music Award za albume Zir Zop i Trust. Fatima Spar & The Freedom Fries je prvi austrijski bend koji je nastupao u oficijalnom programu WOMEX-a u Španiji i Eurosonic-a u Holandiji.
Fatima Spar piše humoristične i socijalno – kritičke tekstove pesama na engleskom, nemačkom i turskom jeziku dok je muzički stil mešavina živahnog svinga tridesetih godina, popa i elemenata balkanske muzike.

SYRINX

Ansambl Syrinx je mladi projekat koji čine vrsni muzičari iz Srbije – Aca Pejčić (sax, kaval, synths), Pavle Popov (bas i gitara) i Tom Fedja Franklin (bubnjevi i perkusije). Nastao je kao rezultat dugogodišnje saradnje pre svega u okviru studijskog rada, kao i nastupa u najrazličitijim bendovskim postavama. Muzika koju izvode Syrinx se ne može svrstati ni u jedan žanr, ona je promenljiva i neuhvatljiva. Sa jakim osloncem na tradicionalnu muziku našeg podneblja, kao i uplivima američkog džeza i „nove“ elektronske muzike. Njihov set je u velikoj meri spoj hipnotišuće elektronske i balkanske narodne muzike.

ELINA DUNI TRIO

Elina Duni – renomirana pevačica evropske scene, švajcarsko-albanskog porekla. Kroz svoj autorski rad spaja tradiciju balkanskih pesama sa modernom šansonom i džezom. Iza sebe ima više diskografskih izdanja u raznim projektima a u Kragujevcu nastupa u sastavu sa jednom od najperspektivnijih zvezda londonske džez scene – gitaristom Rob Luftom, kao i akordeonistom Gent Rušijem.

BORIS KOVAČ NEW RITUAL QUARTET

Novi projekat vojvođanskog kompozitora i instrumentaliste Borisa Kovača logičan je nastavak razvoja njegovog kamerno-muzičkog stvaralaštva. Svođenje orkestra na kvartet novi je izazov za Kovača i njegove višegodišnje saradnike klaviristkinju Slobodanku Bobu Stević, kontrabasistu Sinišu Mazalicu i perkusionistu/bubnjara Lava Kovača.
Muzički jezik kojim se izražava ovaj vojvođanski kompozitor visokog međunarodnog renomea izmiče svim aktuelnim stereotipovima, u njemu se spajaju postmoderni idiom savremene kamerne muzike sa iskustvima savremenog džeza i world muzike, sa primesama tradicionalne muzike jugoistočne Evrope i Mediterana. Stilski muzički i duhovni sinkretizam ovog autora jedinstvena je pojava na ovim prostorima.
*****************************************************************************
Festival je podržao Grad Kragujevac i Austrijski kulturni frum. Medijski sponzor Radio televizija Kragujevac. Prijatelji festivala: ŠC Plaza Kragujevac, Radio Bravo, ReContra

ulaznice u pretprodaji > 600rsd (pojedinačne) i 1000rsd (komplet)
ulaznice u prodaji > 800rsd (pojedinačne) i 1400rsd (komplet)

Detalji

Početak:
13. decembra , 2019 od 8:00 pm
Kraj:
14. decembra , 2019 od 10:00 pm

Mesto

SKC Kragujevac
Kragujevac, 34000 Serbia