Skip to main content

Arsenal Fest počeo žestokim zvukom

Kragujevački muzički festival, Arsenal fest počeo je sinoć. Prvo veče bilo je obojeno nešto čvršćim zvukom,  opravdalo je očekivanja publike i još jednom se pokazalo da Arsenal dominira u gitaskoj rock svirci među festivalima u regionu.

Prilika da otvori ovogodišnji festival pripala je, kako i dolikuje, lokalnom hard rock sastavu Epilog. Ovaj poznati kragujevački bend je bio odlična uvertira za nastup legendarnog Anthrax-a i svojom  svirkom je pokazao  da nimalo ne zaostaje za bendovima svetskog kalibra. Nastup su započeli poznatom pesmom “Zla noć” grupe Osvajači, a onda su se uglavnom smenjivale numere sa njihovog novog albuma.

Sva pažnja publike je očekivano bila usmerena ka nastupu metal atrakcije Anthrax, benda iz velike četvorke ( Metalica, Slayer, Megadeth, Anthrax) koja je pokrenula pravac tresh metala. Pesme koje su se mogle čuti su pretežno bile iz nešto ranijeg perioda delovanja benda. Svojim energičnim i furioznim nastupom, na radost mnogobrojne metal i rock publike, doveli su atmosferu do tačke ključanja.

Foto: Petar Miljković, Antrax

Nakon njih su na main stage-u nastupili legendarni niški bend Kerber i koncertna atrakcija Orthodox celts, koji su svojim nastupima potvrdili  renome ovog festivala.

Na Garden stage-u je takođe kuvalo. Da Kragujevacu ne manjka dobar metal zvuk pokazao je lokalni sasatav  Forever storm koji je, zajedno sa uvek  energičnim i preciznim bendom Fitnes, dobro zagrejao publiku za eksplozivni nastup benda Elvis Jackson  iz Slovenije.

Foto: Petar Miljković, Forever Storm

“Šlag na torti” garden stage-a je bila kultna punk druzina Buzzcocks iz Velike Britanije. Već u poodmaklim godinama oni su iskusno preneli mlađim generacijama  sjajnu energiju  i pokazali su koliko su i dalje posvećeni punk-u. Nakon njih, dobrim nastupom je učešće na festivalu opravdao bend Dead Joker, a svirku na garden stage-u je zatvorio standardno dobri Ritam nereda.

Autor: Poljo Senad

Pogledajte fotografije:

Podeli sa prijateljima
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook