Skip to main content

Alek: Intrumentalom protiv privitivizma

Kragujevački rok sastav „Alek“ doneo je muzičkoj sceni deset novih pesama objedinjenih u album pod nazivom „Eksperiment“. Ljubitelji žive svirke imali su priliku da ih čuju protekle nedelje u Kulturnom centru UMMUS.

„Eksperiment“ je prvi album ovog benda koji je isključivo instrumentalni, a frontmen grupe, Aleksandar Jovanović Alek, smatra da će publika na ovaj način moći da čuje nešto novo i drugačije.

„Nadam se da će publika uživati u nekim malo drugačijim melodijama od onoga što mogu svakodnevno da vide i čuju na raznoraznim medijima i javnim servisima. Mi i na prethodnim albumima imamo po jedan ili dva instrumentala i na kraju gledao sam da svaki album bude neka celina iako je svaki drugačiji. Instrumentali Eksperimenta su se skupili u jednu celinu i tako je nastala jedna grupica pesama koja može samostalno da putuje muzičkim univerzumom“, rekao je Alek.

Pesme bez tekstova predstavljaju borbu ove grupe protiv, kako kažu, privitivizma. U vremenu kada smo okruženi različitim tekstovima i lošim uticajima jedno zastajanje pred čistom melodijom i uživanje isključivo u zvuku svakako donosi duh nade i optimizma.

„Mislim da je taj instrumentalni način zapravo borba protiv privitivizna, jer smo opkoljeni nekim bezobraznim i prostim tekstovima. Svi se vezuju za to – za neke hitove, za refrene koji imaju promiskuitetne poruke. Ovako sam hteo to da odvojim i da se ljudi vežu za ono što je najbitnije za muziku, a to je melodija. Kao što je u filmu najbitnija priča, pa sve onda posle – režija, gluma, produkcija, tako je i u muzici najbitnija melodija. Držao sam se tih melodija koje nisam hteo da kvarim rečima“, objasnio je Alek.

Kaže da su sve pesme na novom albumu jedan eksperimet, ali se i međusobno dosta razlikuju, od pesama koje su rađene kao filmska muzika, preko džeza i bluza, do hevi metala. Bend planira još jednu promociju u Beogradu, a kasnije, kako kažu, idu u nove eksperimente.

Pogledajte fotografije:

Podeli sa prijateljima
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *